Aantal personen
Type park
Ligging
Faciliteiten

Vakantiepark Seeland

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Gilleleje
  Vakantiepark Gilleleje Vakantiepark Gilleleje Vakantiepark Gilleleje Vakantiepark Gilleleje
  • Land:Denemarken
  • Regio:Seeland

  Vakantiepark Gilleleje is prachtig gelegen direct aan de kust van het Kattegat. Hier kunt u in goed verzorgde bungalows verblijven. De omgeving van het vakantiepark kenmerkt zich door de vele badpl... Lees meer

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Seeland is het grootste eiland van Denemarken en ligt tussen het eiland Funen en het land Zweden in. De Deense hoofdstad Kopenhagen is te vinden op het eiland Seeland. Mede doordat de hoofdstad hier gevestigd is, vormt Seeland het economisch en cultureel hart van Denemarken. Bij de regio Seeland horen ook de drie eilandjes Lolland, Falster en Møn. Het landschap van het eiland wordt gekenmerkt door strandjes, bossen, fjorden en eilandjes. Vooral het noorden en het zuiden van het eiland kennen een mooi landschap.

Het eiland Seeland kent een gematigd zeeklimaat, wat resulteert in natte, milde winters en relatief koele zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 20 graden. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 3 graden.

Vakantie in Seeland

Seeland is het economisch hart van Denemarken. Het kan ook gezien worden als het meest toeristische gebied van het land. Het aanbod aan vakantieparken is groot, waardoor er keuze genoeg is. Naast de stranden en het landschap heeft Seeland op cultureel gebied ook een groot aanbod. In het noorden van het eiland, bij het plaatsje Roskilde vindt u twee bijzondere bezienswaardigheden, namelijk het Vikingschepenmuseum en de Domkerk, waar de Deense vorsten liggen begraven. West-Seeland wordt getekend door vele idyllische stadjes en haventjes, met de nodige musea en andere bezienswaardigheden. Voor een dagje cultuur snuiven is dit gedeelte een echte aanrader.

Wanneer u buiten het bezoeken van bezienswaardigheden ook nog een dagje wilt shoppen, is de stad Kopenhagen de plek waar u moet zijn. Deze stad kent namelijk de langste winkelstraat van Europa, met de naam Strøget.