Aantal personen
Type park
Ligging
Faciliteiten

Vakantiepark Auvergne

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Hameau du Lac de Menet
  Vakantiepark Hameau du Lac de Menet Vakantiepark Hameau du Lac de Menet Vakantiepark Hameau du Lac de Menet Vakantiepark Hameau du Lac de Menet
  • Land:Frankrijk
  • Regio:Auvergne

  Vakantiepark Hameau du Lac de Menet is gelegen in een natuurrijke omgeving. De vakantiehuizen liggen op kleine afstand van het water. Dit natuurreservaat laat u de ware schoonheid van de natuur zie... Lees meer

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Auvergne ligt in het zuidelijke centrum van Frankrijk en heeft als hoofdstad Clermont-Ferrand. De regio bestaat uit 4 departementen: de Allier, de Cantal, de Haute-Loire en de Puy-de-Dôme. Auvergne beslaat een oppervlakte van ruim 26.000 km² en telt 1.308.878 inwoners. Het gebied is gelegen in het Centraal Massief en er is veel afwisseling in landschap: vulkanische bergketens, dalen, plateaus, diepe kloven, rivieren, bronnen en bossen.

Faciliteiten

Uw vakantiepark in de Auvergne komt tegemoet aan de wensen van jong en oud. U hebt hier alles wat uw hartje begeert: een zwembad, parkwinkeltje, bar, cafetaria en/of restaurant, speelgelegenheid voor de allerkleinsten en een recreatieprogramma voor jong en oud. Ook aan diverse sport-en ontspanningsmogelijkheden geen gebrek: ping pong, minigolf, tennis of squash, petanque, te veel om op te noemen.

Lente

Wilt u op een andere manier de streek rondom uw vakantiepark in Auvergne ontdekken? Bezoek dan één van de themaparken die deze streek rijk is. Ontdek bijvoorbeeld het nieuwe themapak Vulcania, gelegen in het regionale vulkaan-natuurpark van de Auvergne. U wordt ondergedompeld in een fascinerende wereld u leert alles over vulkanen, de aarde en natuurkrachten. Leerrijk en leuk voor jong en oud! Breng zeker ook een bezoekje aan de Volcan de Lemptégy en het Maison de la Pierre. De Vulkaan van Lemptégy is gelegen in het hart van de vulkaanketen en biedt u een kijkje in een echte vulkaan. U kunt het bezoek te voet afleggen of met een toeristische trein. Het Maison de la Pierre is een de mens uitgehakte grot gelegen in Volvic. Dit plaatsje is bekend om haar water maar ook om vulkaansteen

Zomer

In uw vakantiepark in Auvergne kunt u vanuit uw vakantiepark met de kinderen op een speciale fietsrail romantische kastelen en historisch erfgoed ontdekken. De zogenaamde vélo-rail is een soort waterfiets voor vier personen, gelegen op een oude spoorlijnt. Het fietsen is niet zwaar en zelfs de heuveltjes zijn makkelijk doenbaar, ook voor de kinderen.

Herfst

Een herfstvakantie in een vakantiepark in Auvergne is het ideale moment om te genieten van wellness verwenmoment. De vele kuuroorden bieden u diverse behandelingen om te relaxen en te herbronnen. Ontdek bijvoorbeeld de thermen van la Bourboule en geniet van de positieve effecten van het warme bronwater of neem een lichtbad in Mont-Dore, een kuuroord dat geklasseerd is als historisch monument.

Winter

Tijdens de winterperiode kunt u vanuit uw vakantiepark de Kazenroute van de Auvergne verkennen en kennismaken met nieuwe smaken en technieken leren die overgeleverd zijn van vader op zoon. Bezoek meer dan vijftig boerderijen waar u gezellig en hartelijk ontvangen zal worden door de boeren. U kunt het melken van de koeien zien en de productie- en rijpingplaatsen bekijken. Vergeet ook zeker geen lekker stukje kaas mee te nemen voor de thuisblijvers!

Evenementen

Uw vakantiepark in Auvergne is de ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de talrijke evenementen die deze regio rijk is. In januari bijvoorbeeld is er de Trophée Andros, in het voorjaar kunt u Europavox bezoeken of wat dacht u van het La pamparina festival tijdens de zomer? U ziet het, er valt steeds heel wat te beleven in Auvergne. Het plaatselijke toeristenkantoor of de baliemedewerkers van uw vakantiepark zullen u graag bijstaan met verdere informatie.