Aantal personen
Type park
Ligging
Faciliteiten

Vakantiepark Oost Ierland

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Pebble Beach
  Vakantiepark Pebble Beach Vakantiepark Pebble Beach
  • Land:Ierland
  • Regio:Oost Ierland

  Vakantiepark Pebble Beach is een grootschalig vakantiepark dat gelegen is direct aan het zandstrand van Tramore. Hier kunt u gaan genieten van strand en zee. Terwijl de kinderen zich prima vermaken... Lees meer

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Oost Ierland is een regio in de republiek Ierland die bekent staat om de mooie natuur en de hoofdstad van Ierland, Dublin, die hier gevestigd is. Het landschap bestaat voornamelijk uit platteland, meren, rivieren, glooiende heuvels, bossen en parken. Dit gebied biedt ontzettend veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten als wandelen, paardrijden, fietsen en vissen. Elke natuurliefhebber wil Oost Ierland een keer ervaren hebben!

Ierland kent een bijzonder onvoorspelbaar klimaat. Over het algemeen zijn de zomers redelijk warm en de winters behoorlijk mild. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur in Oost Ierland tussen de 18 en 20 graden. In de winter blijft het gemiddelde hangen op 8 graden. Door de wind en de vele regen kan het echter kouder aanvoelen.

Vakantie in Oost Ierland

Oost Ierland staat bol met verschillende activiteiten, excursies en bezienswaardigheden. Alleen al de stad Dublin zorgt voor een of meerdere dagen vertier. Hier zijn een hoop historische monumenten, elegante architectuur en een rijke geschiedenis te bewonderen. Naast alle cultuur is Dublin ook een bruisende stad. Er kan hier volop gewinkeld worden, er bevinden zich veel restaurants en een aantal clubs.

In het historische Kells kunt u de hoge Keltische kruisen uit de 9e eeuw bewonderen. Sinds de Keltische tijd speelt het paard een belangrijke rol in de Ierse samenleving. In Oost Ierland kunt u dus ook veel paardenfokkerijen bezoeken en de Ierse paardenraces bij wonen. Een zeer bijzondere ervaring!

Een zeer bijzonder historisch element in Oost Ierland is wel Newgrange, de meest indrukwekkende en beroemde grafheuvel van Europa. Samen met het bezoekerscentrum zorgt een bezoek hier voor een unieke ervaring.