Aantal personen
Type park
Ligging
Faciliteiten

Vakantiepark Elba

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Costa dei Gabbiani
  Vakantiepark Costa dei Gabbiani Vakantiepark Costa dei Gabbiani Vakantiepark Costa dei Gabbiani Vakantiepark Costa dei Gabbiani
  • Land:Italie
  • Regio:Elba

  Vakantiepark Costa dei Gabbiani is gelegen op een prachtige locatie. Hier kunt u echt genieten van alle rust waar u naar opzoek bent tijdens de vakantie. Vele schitterende uitzichten zijn hier te b... Lees meer

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Elba is een eiland behorende tot de Toscaanse Archipel. Na Sicilië en Sardinië is dit het grootste eiland van Italië. De bewoners van Elba leven voornamelijk van de wijnbouw en het toerisme. Het aantal Nederlandse toeristen neemt de afgelopen jaren ook sterk toe. De aantrekkingskracht van Elba wordt voornamelijk veroorzaakt door de rust, de natuur en de jachthavens. Het landschap van het eiland wordt getekend door zandstranden, bossen, bergen en wijngaarden. Wanneer u gedurende eventuele wandel- en fietstochten door deze prachtige natuur goed zoekt kunt u hier veel mineralen en edelstenen vinden. Het weer in Elba is nagenoeg altijd mooi, met zeer aangename, warme zomers en behoorlijk zachte winters. Zelfs in de maanden december en januari is de minimum temperatuur 10 graden.

Vakantie in Elba

Elba is niet een heel groot eiland, maar toch is er meer dan genoeg te doen. Op actief gebied is duiken een echte aanrader. De prachtige koraalriffen, de vissen en het heldere water maken het duiken een unieke ervaring. Daarnaast zijn andere watersporten als zeilen en jetskiën hier ook heel goed mogelijk.

Op cultureel gebied staat Elba bomvol met toeristische attracties. Met name uit de tijd dat Napoleon Bonaparte werd verbannen naar dit eiland zijn veel overblijfselen te vinden. Een van de bezienswaardigheden uit deze tijd is Villa Napoleonica, het zomerverblijf van Napoleon. Deze is tegenwoordig geopend voor bezoekers en er worden allerlei bezittingen van Napoleon tentoongesteld. Verder zijn er op dit eiland een aantal forten, zoals Forte del Stella en Forte Falcone, te vinden op het eiland. De hoofdstad van Elba, Portoferraio, is zeker een aanrader om te bezoeken.