Aantal personen
 • 2-6 persoons huizen(1)
Type park
 • Diervriendelijk(1)
Ligging
 • Aan een meer(1)
Faciliteiten
 • Buitenzwembad(1)
 • Huisdieren toegestaan(1)
 • Jeu-de-boules(1)
 • Speeltuin(1)
 • Wasfaciliteiten(1)

Vakantiepark Ledromeer

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Alessio
  Vakantiepark Alessio Vakantiepark Alessio Vakantiepark Alessio Vakantiepark Alessio
  • Land:Italie
  • Regio:Ledromeer
  • Ligging: Aan een meer

  Vakantiepark Alessio is voor de liefhebber van rust en natuur ideaal gelegen. Door haar ligging op 650 hoogte kunt u altijd genieten van prachtige uitzichten van de omgeving. Het Gardameer is op kl... Lees meer

  Faciliteiten:
  • Buitenzwembad
  • Huisdieren toegestaan
  • Jeu-de-boules
  • Speeltuin
  • Wasfaciliteiten
  Aantal personen:
  • 2-6

Het Lago di Ledro is gelegen in de Italiaanse provincie Trente, ten westen van het Gardameer. Ondanks zijn veel kleinere omvang van amper 2,18 km², is het Ledromeer ontzettend populair bij de toeristen vanwege zijn gunstige ligging in een rustige omgeving en mooie natuur. Het is een natuurlijk meer met een prachtige turkooise kleur waarvan de waterspiegel kustmatig verhoogd is. Het Ledromeer is op en top een bergmeer en ziet er ook zo uit, dit in tegenstelling tot het Gardameer. Het Lago di Ledro ligt tussen hoge bergen en aan de oevers vindt u een bloemenpracht van onder andere orchideeën.

Faciliteiten

Aan het Ledromeer is er een ruime keuze aan vakantieparken met elk hun eigen verscheiden kenmerken en sfeer. Gezelligheid, persoonlijk onthaal en een groene omgeving staan echter centraal in elk vakantiepark. Er is voor ieder wat wils: een hapje eten of een verfrissend drankje op een knus terrasje, een speeltuin voor de allerkleinsten, wandelen of fietsen in de ongerepte natuur, zwemmen of surfen of kajakken op het meer. Vaak is er ook een recreatieteam aanwezig in de grotere vakantieparken om jong en oud te entertainen!

Lente

Breng tijdens uw verblijf op uw vakantiepark aan het Ledromeer zeker eens een bezoekje aan het Museo dell Pallafitte. Door het lage waterpeil van het meer, werden er bij Molina di Lago resten van een Etruskische nederzetting gevonden. Het moet een vrij grote gemeenschap geweest zijn aangezien er maar liefst 10.00 palen werden gevonden alsook goed geconserveerde resten van aardewerk en zelfs etensresten (graan en brood). In het Museo dell Pallafitte komt u alles te weten over deze vondsten en u kunt hier ook een gereconstrueerde paalwoning bewonderen zodat u een idee krijgt hoe de bewoners hier zo een 3700 jaar geleden woonden en leefden.

Zomer

In uw vakantiepark aan Lago di Ledro kunt u een duik nemen in het openluchtzwembad of in het meer. Uw vakantiepark aan het Ledromeer is de ideale uitvalsbasis om te gaan waterfietsen, varen, zeilen, windsurfen, tenissen, paardrijden of kajakken. Voor wie iets minder avontuurlijk is aangelegd, zijn er wandel- en fietstochten van verschillende moeilijkheidsgraden, die allemaal even aantrekkelijk zijn. Zo kunt u ten volle genieten van de prachtige omgeving en nadien genieten van een hapje en een drankje op een gezellig terras.

Herfst

Een herfstvakantie in een vakantiepark aan het Ledromeer is ideaal om te genieten van de mooie herfstkleuren in deze anders zo groene omgeving. U kunt tijdens deze periode ook enkele kastelen en burchten in de nabije omgeving bezoeken. De bekendste zijn de Burcht van Riva, de kastelen van Arco en Tenno, Castel Penede in Nago en Castel Drena. Indien u het liever actie heeft, kunt u gaan mountainbiken in de bossen of zelfs paragliden en bergklimmen!

Winter

Tijdens de winterperiode is het meestal heel druk in een vakantiepark aan het Ledromeer. In het gebied worden dan namelijk verschillende langlaufroutes uitgezet en kunt u tochten maken op sneeuwschoenen en de prachtige bevroren watervallen bewonderen. Bent u het sporten moe? Breng dan zeker eens bezoekje aan Bezzecca. Hier vindt u het Garibaldimuseum met de stoffelijke resten van Garibaldi, de man die Italië tot een eenheid maakte.

Evenementen

Uw vakantiepark aan het Ledromeer is de ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van de talrijke evenementen. In het stadje Mezzolago bijvoorbeeld bij de ingang van het Valle di Dromaè kunt u een bezoek brengen aan een natuurlijke botanische tuin met veel speciale plantensoorten. In Molina di Ledro is er tijdens de zomermaanden een voetbaltornooi of wat dacht u van de Prehistoric Olympic Games? In juli vindt de jaarlijkse Lago di Ledro Saling Regatta plaats en in augustus de Ledro Sailing Cup. Over deze en nog veel andere evenementen kan u meer informatie bekomen aan de balie van uw vakantiepark of bij het plaatselijke toeristenbureau.