Aantal personen
 • 2-6 persoons huizen(1)
Type park
Ligging
Faciliteiten

Vakantiepark Niederosterreich

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Konigsleitn
  Vakantiepark Konigsleitn Vakantiepark Konigsleitn Vakantiepark Konigsleitn Vakantiepark Konigsleitn
  • Land:Oostenrijk
  • Regio:Niederosterreich

  Vakantiepark Konigsleitn is een echte vakantieplek voor het hele gezin. Aan alles is gedacht om de vakantie tot een geslaagd einde te brengen. Het park is gelegen aan de Herrensee en wordt omgeven ... Lees meer

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend
  Aantal personen:
  • 2-6

Niederosterreich is de grootste deelstaat van Oostenrijk en ligt in het noordoosten van het land. De deelstaat Niederosterreich staat bekend om de verschillende landschappen. Grofweg kan dit gebied in tweeën gedeeld worden, namelijk het Weinviertel en het Waldviertel. Het eerste gebied staat vol met wijngaarden en het tweede gebied bestaat uit oude bossen en valleien. In het zuiden van deze deelstaat beginnen de Alpen en dit is ook het begin van het hooggebergten in Niederosterreich. In Niederosterreich ligt de kleine deelstaat Wenen, met de gelijknamige hoofdstad Wenen.

Het klimaat van Niederosterreich wordt getekend door koude, droge winters en redelijke warme, maar vochtigere zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomer bedraagt tussen de 14 en 24 graden.

Vakantie in Niederosterreich

In de winter is Niederosterreich net als veel andere gebieden van Oostenrijk uitermate geschikt als wintersportgebied. In de zomer zijn activiteiten als wandelen, mountainbiken en andere outdoor activiteiten te bedenken. Door de mooie natuur en de vele wandel- en fietspaden hoeft u zich in de zomer hier niet te vervelen!

Daarnaast heeft Niederosterreich ook een hoop op cultureel gebied te bieden. Zo is de Domkerk in St. Pölten een bijzondere bezienswaardigheid. Deze kerk, in de hoofdstad van Niederosterreich, is de belangrijkste barokkerk van Oostenrijk en heeft een uniek kruisaltaar. De stad Wenen biedt op cultureel vlak veel mogelijkheden. Zo zijn zeker het Schloss Schönbrunn en de Hofburg een aanrader om te bezoeken. Dit paleis en dit kasteel geven beide hun lange geschiedenis goed weer. Veder is de binnenstad van Wenen gezellig om een keer te bezoeken en leuk te shoppen!