Aantal personen
 • 2-6 persoons huizen(1)
 • 8-12 persoons huizen(1)
Type park
Ligging
Faciliteiten

Vakantiepark Oostzeekust

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Swinemunde
  Vakantiepark Swinemunde Vakantiepark Swinemunde Vakantiepark Swinemunde Vakantiepark Swinemunde
  • Land:Polen
  • Regio:Oostzeekust

  Vakantiepark Swinemunde is gelegen op het Poolse eiland Usedom. Maar slechts een klein deel van het eiland is Pools. U verblijft op een schitterende locatie direct aan de Poolse kust. In de... Lees meer

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend
  Aantal personen:
  • 2-6
  • 8-12

In het noorden grenst Polen aan de Oostzee. Dit is het gedeelte waar de Oostkust in Polen gevestigd is. Het landschap wordt voornamelijk gekenmerkt door een 524 kilometerlange kustlijn met een wit zandstrand. Dit strand wordt af en toe onderbroken door hoge steile rotsen. Het landschap achter de kustlijn wordt getekend door oeroude bossen, moreneheuvels, duizenden meren en een ongerept landschap.

Polen kent een gematigd landklimaat, wat betekent milde winters en redelijk warme zomers. Polen is op het gebied van regen één van de droogste landen van Europa. Aan de Oostzeekust is de gemiddelde zomertemperatuur ongeveer 20 graden. In de winter daalt het kwik over het algemeen onder nul.

Vakantie in Oostzeekust

Een vakantie in de zomer aan de Oostzeekust bestaat uit zon, zee, strand, natuur en bezienswaardigheden. Zeer mooi is de vallei van de Wisla. Hier bevinden zich historische steden als Malbrok en Gdansk. In Malbrok kunt u de imposante kruisriddervesting Mariënburg bezoeken. Het stadje Gdansk doet op een bepaalde manier aan Amsterdam denken.

Szczecin is de grootste havenstad van Polen en een bijzondere bezienswaardigheid. Deze stad beschikt over prachtige biertuinen, leuke boetiekjes en mooie, interessante historische bouwwerken. Een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn als u hier bent zijn de Jakobi Kathedraal uit de 14e en 15e eeuw en het Slot Szczecin. Dit laatste slot staat symbool voor de stad Szczecin en fungeert tegenwoordig als regionaal cultuurcentrum. In de zomer is ook de hoge toren van dit slot geopend. Door middel van 200 treden omhoog te gaan kunt u genieten van een prachtig uitzicht!