Vakantieparken aan zee

Vakantieparken aan zee

Eén van de meest gezochte vakantiebestemmingen zijn vakantieparken aan zee. Dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk. De nabijheid van de zee biedt vele leuke vakantievoordelen in ieder seizoen. Wat uw vakantiedoel ook is, hier zult u altijd aan uw trekken komen; heerlijk relaxen, fanatiek allerlei watersporten beoefenen, ontspannen wandelen of fietsen, genieten van het landschap en de natuur, u culinair laten verwennen met delicatessen uit de zee? Het hoort op deze plek allemaal tot de mogelijkheden.


Vakantieparken aan zee

Als we hier een ‘vakantiepark aan zee’ zeggen, dan bedoelen we daarmee een vakantiepark dat op loopafstand van het strand is gelegen. Als u ’s morgens vroeg de ramen van uw vakantieaccommodatie openslaat, dan hoort u de zee zachtjes ruisen en de zilte lucht jaagt het laatste vleugje slaap weg. Is dat geen goed begin van de dag? Met een paar passen staat u vervolgens op het strand. Wat zijn uw plannen voor deze mooie dag?

Gaat u het liefst relaxen in de zon met zo nu en dan een verfrissende duik in de golven of hebt u zin om actief bezig te zijn? Veel vakantieparken direct aan zee bieden namelijk ook talloze watersportmogelijkheden aan als surfen, waterfietsen, duiken en jetskiën. Voor de nodige fun, gaat u met een heel gezelschap banaanvaren. Een strandvakantie is ook voor de allerkleinsten één groot feest. Wie heeft er geen goede herinneringen overgehouden aan zandkastelen bouwen en spelen met de uitrollende golven. Maar behalve deze leuke zomerse activiteiten biedt de kust ook in andere seizoenen volop recreatiemogelijkheden. Er is niets zo zalig als lekker uitwaaien op het strand tijdens een mooie herfst- of winterdag.

Na een heerlijk dagje strand met het hele gezin kunt u proosten op weer een mooie vakantiedag op één van de gezellige terrasjes op de boulevard of u kunt lekker gaan eten in een nabijgelegen vissersdorpje. Daarnaast zult u hier ook leuke winkelmogelijkheden vinden om onder andere souvenirs voor de thuisblijvers te kopen. Voor de jeugd of mensen met een jeugdige geest zijn er in de nabijgelegen populaire badplaatsen ook altijd voldoende uitgaansgelegenheden aanwezig.

Er zijn verschillende mooie locaties in diverse aantrekkelijke vakantielanden waar u een vakantiepark aan zee kunt boeken. Op de eerste plaats heeft ons eigen landje een uitgestrekte kustlijn en vakantieparken aan zee van hoge kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de topfaciliteiten van een vakantiepark als De Gulden Stroom of Vakantiepark Zeebad in Zeeland. Ook in Noord-Holland of op één van de Waddeneilanden vindt u mooie vakantieparken direct aan zee.


Vakantieparken aan zee

U kunt het natuurlijk ook wat verderop zoeken en een vakantiepark aan het strand boeken in een ander land. Hebt u al eens aan een populair vakantieland als Kroatië gedacht? Hier liggen onder andere de aantrekkelijke vakantieparken Kanegra of Lanterna. In Frankrijk liggen onder meer het vakantiepark Golfe Juan aan de Côte d’Azur en het vakantiepark Les Hameaux de Capra Scorsa op Corsica op loopafstand van het strand. Maar ook in landen als Spanje en Italië zijn mooie vakantieparken aan de kust te vinden.

Bestemmingen

Thema's