Aantal personen
 • 2-6 persoons huizen(1)
Type park
Ligging
Faciliteiten

Vakantiepark Midden Wales

(1 vakantiepark)
 • Vakantiepark Hafan y Mor
  Vakantiepark Hafan y Mor Vakantiepark Hafan y Mor Vakantiepark Hafan y Mor Vakantiepark Hafan y Mor
  • Land:Wales
  • Regio:Midden Wales

  Vakantiepark Hafan y Mor is een grootschalig vakantiepark dat direct aan het strand gelegen is. Met een schitterende omgeving van bergen en natuur kunt u echt gaan genieten van de vakantie. Lees meer

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend
  Aantal personen:
  • 2-6

Wales is een land gelegen in het westen van Groot Brittannië. Midden Wales is een populaire vakantiebestemmingen voor vakantiegangers die van rust, natuur en actieve vakanties houden. Het landschap van Midden Wales wordt gekenmerkt door bergen, ruige landschappen en dunbevolkte gebieden. In deze regio van Wales zijn nagenoeg geen dichtbevolkte gebieden. Hierdoor staat dit gebied garant voor een ontspannen, rustige vakantie!

Het klimaat van Midden Wales is zeer afwisselend te noemen, dit komt mede door de strenge westenwind. Hierdoor kunnen zon en regen elkaar geregeld afwisselen. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 15 graden en in de winter 6 graden. Een aangename temperatuur om activiteiten in Midden Wales te ondernemen!

Vakantie in Midden Wales

De bekendste plaats van Midden Wales, Rhayadar, biedt redelijk veel activiteiten. Zeer bijzonder is het Gigrin Farm Red Kite Feeding Station. In de zomer rijdt de boer om 14.00 ’s middags het land op van deze boerderij en verspreidt daar resten vlees van de slager. Vanaf korte afstand kunt u dan ervaren de hoeveelheid vogels en andere dieren hier op af komen.

Het Brecon Beacons National Park is een echte aanrader om een keer te bezoeken. Dit natuurpark biedt mogelijkheden om te wandelen of een van de 16 verschillende mountainbike routes te fietsen. Verder zijn er in dit gebied vele grotten te bezoeken en kunt u hier kayaken. Daarnaast kunt u de Pen-y-Fan beklimmen, een uitzichtpunt op 886 meter hoogte. Dit is tevens het hoogste punt in het zuiden van Groot-Brittannië.

Het stadje Hay-on-Wye is zeer bijzonder vanwege de boeken. Overal waar u komt, de bioscoop of het kasteel, alles fungeert tegelijkertijd als boekenwinkel.